19.03.2024 - Новости

Приче наших студената: Јелена Васиљевић и Стефан Трифковић - 4 године експедиције


Наша прича је започела у Економској школи у Бијељини, коју смо завршили 2019. године. Ја сам завршио смјер Трговачки техничар гдје сам руку на срце био доста задовољан самим собом и крајњим успјехом како у том периоду школовања, тако и у самом животном путу, што ћете сазнати у наставку приче.


Првобитно нисам био заинтересован за упис на факултет и на тај виши степен образовања, није утицало друштво на мене као што би већина закључила, него просто имао сам неки свој циљ који и дан данас градим и остварујем. Авантура и као што сам наслов каже „Експедиција“ почињала је бити све узбудљивија 2017. године када упознајем и градим причу са садашњом вјереницом Јеленом и од тог тренутка права експедиција тек слиједи. Јелена је завршила смјер пословно-правни техничар који је заиста и жељела. Поред обавеза у школи, проналазила је времена да се посвети атлетици, гдје је била одлична и низала успјешне резултате.

Приликом нашег упознавања и зближавања, почињали су полако сви да нас памте као занимљив пар, слушајући нашу причу и гледајући наш однос. Јелена је имала јачу вољу и циљ за вишим образовањем од мене, радујући се тренутку када ће моћи свој индекс да узме у руке. Од 2019. године почиње нешто што нас је још више спајало и чинило нашу љубав богатијом.

Наша прича и наш почетак на ФПЕ

Како се средња школа завршавала и како је свако имао неку своју визију, замишљали смо се у сасвим другим областима, градовима па чак и државама. Ми смо имали своју причу која се заснивала на томе да једно друго не напуштамо. Нисмо вјеровали на тзв. „љубав на даљину“ јер Сунце када је далеко, оно сигурно не може да грије. Јелена је имала донекле јаснију слику у глави о томе шта жели послије средње школе. Њен главни циљ је био Факултет пословне економије и стицање знања и вјештина из те области, док сам ја увијек маштао о неким својим предузетничким идејама. Пратио бих стално трендове и начине на које бих могао доћи својим знањем до финансијске независности. За то вријеме Јелена је низала разне успјехе у „АК Академац“ као снажна и успјешна атлетичарка, што доказују и њене медаље са разних великих такмичења и манифестација у Региону, а и шире. Био сам поносан на њу јер је другачија од других, квалитетна особа и могу рећи животни партнер. Заиста је вољела то што ради, као и дан данас гдје наставља своју љубав према атлетици као помоћни тренер  АК „Академац“ Бијељина.

Из средње школе смо срећну и јаку љубав само пренијели на даљи ниво, на Факултет пословне економије. Јелена је додуше уписала факултет у првом року, јер сам се ја још увијек борио са предузетничким идејама, мислећи да ће ме факултет само зауставити и промијенити тотално мој начин размишљања, а на крају се испоставило тотално супротно. Ја сам уписао у другом року 2019. године и тиме смо постали бруцоши на заиста престижном мјесту баш као што је ово за високо образовање у Бијељини.

Упознали смо много добрих и квалитетних људи са којима се и даље дружимо и са којима смо остварили и пријатељске односе. Упознали смо и дивне професоре који су били уз нас у сваком смислу и од којих смо много научили. Наравно асистенти који су дали свој максимум и залагали се како би финални исход био што више позитиван.

Трећа година је била пресудна, тада се јавља неки глас и одговорност да морате завршити све што сте започели. Одабрати смјер који вас интересује, ја сам без размишљања одабрао смјер “Пословне информатике” јер су моје приватне активности највише биле везане за њега. Моја дјевојка је изабрала “Финансије, банкарство и осигурање” из истог разлога, јер је просто вољела те активности, као и рад са људима.

Током треће године студија имали смо прилику да обављамо студентску праксу у различитим фирмама. Ја сам на основу свог знања и искуства из графичког дизајна и уз препоруку декана факултета праксу завршио у а.д.“Орао“ Бијељина гдје сам свој радни однос наставио и након праксе.  Јелена је пронашла мјесто у „Аддико“ банци као административни радник гдје је за 3 мјесеца доста тога научила и савладала.

Како се ближио крај и како смо у року завршавали све предмете, градила се наша личност, и као академског грађанина и као човјека који мора бити спреман на разне послове и препреке да би остварио свој циљ. Када вратимо филм уназад, од бруцоша до апсолвента, можемо рећи да смо веома значајан пут прешли. Сјећамо се реченице нашег уваженог професора Витомира Старчевића која каже да смо баш ми они који морају да мијењају овај град и ову државу како знамо и умијемо и да вјерује у нас.

Помагали смо једно другоме и били смо као једно. Већ у првој години су нас сви запамтили као пар, од наших колега преко професора, па до декана факултета. Увијек смо били уникатни, јер је свима било драго и занимљиво како смо кроз све пролазили заједно, кроз сваки могући предмет и сваки могући испит. Велики ослонац смо били једно другоме и то нас је заиста држало заједно као једну цјелину.

ВЈЕРИДБА – 14.11.2023. ГОДИНЕ

За почетак желим да скренем пажњу на то да сам одувијек замишљао, од како познајем Јелену, посебан начин и посебно мјесто на којем ћу клекнути пред њом и поставити питање које заиста може одредити судбину једне љубави. Нисам вјеровао, али да толику моћ та једна ријеч „ДА“ и толико среће може да произведе, то је нешто неописиво.

Како ми се јавила та идеја за оваквим начином просидбе? – Као што сам већ навео, откако сам је упознао знао сам да тај чин не може бити класичан и просјечан него посебан и уникатан какав је на крају и био. На дан њеног дипломирања 14.11.2023. године морао сам да пробијем све баријере и учиним оно што сам планирао. Она је била превише окупирана обавезама за дипломски рад и провјеравању истог у тој мјери да сам био тотално миран да ли ће нешто посумњати. Пустио сам да тај дио крене спонтано, што је и било. Дочекао сам прави тренутак када ми је окренула леђа како би се фотографисала, зграбио прстен и суочио се са питањем судбине вриједним, а одговор је заиста био још вриједнији. Сви су бризнули у плач и емоције, јер апсолутно се нико није надао томе. Доста људи је присуствовало томе, како родбине и најближих тако и других студената који су се задесили у том тренутку. Свима је било драго и видео запис који смо тог дана направили броји преко милион прегледа на друштвеним мрежама. Желио сам читав тај период откако смо заједно и ове 4 године на факултету да крунишем вјеридбом, просто тако је морало да се деси.

НАША ПОРУКА, КАКО СТУДЕНТИМА ТАКО И ОСТАЛИМА

Само је битно да имате циљ у свему, циљ који ће вам пружити слободу у кориштењу средстава за остварење истог. Борите се за оно што волите и чему тежите, а резултати вас сигурно неће заобићи. Некад се просто права особа не тражи, а дође у најбољем тренутку, у тренутку који ти може промијенити живот.

Ја данас имам своју freelance агенцију за дигитални маркетинг са добрим пријатељима и радим оно што волим и што ме испуњава. Јелена ради у једној од најјачих маркетиншких  агенција на овим просторима и ужива у томе. Заједно смо срећни и планирамо још доста тога да урадимо.



Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 26.04.2024

Усмени испит: Енглеки језик 1

Прва година - 04.04.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 26.04.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 19.04.2024

Усмени испит: Енглеки језик 2

Друга година - 04.04.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 24.02.2024

Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 21.02.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 12.02.2024

Резултати: Предузетништво

Трећа година - 16.04.2024

Први колоквијум: Осигурање

Трећа година - 02.04.2024

Распоред вјежби: Мастер студиј

Мастер студиј - 28.02.2024

СПИСАК ТЕМА ЗА МАСТЕР РАДОВЕ

Мастер студиј - 28.02.2024

МАСТЕР СТУДИЈ: ОВЈЕРА СЕМЕСТРА

Мастер студиј - 09.02.2024

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ТЕМЕ ЗА МАСТЕР РАД

Мастер студиј - 18.10.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 19.02.2024

Распоред вјежби: Зимски семестар (мастер)

Распореди предавања - 03.11.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 22.09.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 21.02.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 26.09.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 113  > >>

Све новости