27.03.2023 - Опште

POZIV NA RADIONICU: TEDxSarajevo – UNDP radionica za studente: Interkulturalna komunikacija i liderstvo


Obavještavaju se studenti da će 30.03.2023. godine sa početkom u 13h biti održana radionica na temu: Interkulturalna komunikacija i liderstvo. 

U sklopu projekta BRIDGE, koji uz finansijsku podršku Italijanske agencije za razvojnu saradnju (AICS), implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), TEDxSarajevo organizuje niz radionica u raznim gradovima Bosne i Hercegovine, koje su namijenjene razvoju poslovnih vještina mladih od 18 do 25 godina. 

Na radionicama posvetiće se posebna pažnja preduzetništvu i ličnom razvoju, kako bi mladi ljudi bili bolje osposobljeni da budu aktivni članovi ekonomske zajednice, te kroz zajednički rad i uspjeh grade povezanije društvo i bolju sredinu za život.

O temi LIDERSTVO učesnici će razgovarati sa predavačicom Anelom Karić, koja je Cambridge University Trainer s više od 20 godina radnog iskustva. Cilj interaktivne radionice je mladima prenijeti praktično znanje o osnovama interpersonalnih vještina potrebnim za liderstvo i menadžment. Teme o kojima će se govoriti su primjeri efikasnog liderstva, emocionalna inteligencija, i razvoj timova.

Anela Karić je stručnjakinja za obrazovanje, razvoj i liderstvo: trenerica Univerziteta Cambridge obrazovana na Cambridgu i Oxfordu, sa više od dvije decenije iskustva u razvoju i liderstvu u EU i Kini. Anela je svoje relevantno iskustvo integrisala sa Yoga Alliance, Harvard i Stanford treningom iz anatomije i fiziologije kako bi dizajnirala 'Power Zen' Workplace, holistički wellbeing program za timove.

O temi Interkulturalna komunikacija, učesnici će sa predavačem Makom Kapetanovićem proći kroz osnove interkulturalne komunikacije i praktične tehnike komunikacije u kulturološki raznovrsnom radnom okruženju, te kroz interaktivne vježbe i zadatke steći konkretno znanje i vještine važne za uspješno funkcionisanje na vodećim poslovnim pozicijama. Mak Kapetanović je stručnjak za strateško i interkulturalno komuniciranje, izvršni direktor TEDxSarajevo konferencije, te vlasnik i direktor agencije Evergreen Consulting.

Na radionicu su, svakako, dobrodošli svi studenti i osoblje FPE.Позив на предавање

Опште - 06.06.2023

Други колоквијум: Маркетинг

Друга година - 05.06.2023

Одложена предавања: Монетарна економија

Друга година - 01.06.2023

ВАЖНО

Други колоквијум: Маркетинг

Друга година - 05.06.2023

Одложена предавања: Монетарна економија

Друга година - 01.06.2023

ВАЖНО

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 25.04.2023

МАСТЕР СТУДИЈ: ОВЈЕРА СЕМЕСТРА

Мастер студиј - 20.02.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 21.02.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 26.09.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 99  > >>

Све новости