30.10.2020 - Новости

ПРЕДСТАВНИЦИ ФПЕ НА ПОСЛОВНОМ ФОРУМУ МЕНАЏЕРА БИЈЕЉИНА 2020.


27. и 28. октобра 2020. године одржан је шести по реду Пословни форум менаџера Бијељина 2020. Догађај посвећен лидерству у доба кризе, под слоганом ReThink & ReStart је уз поштовање свих епидемиолошких мјера, и физичко присуство мање од 50 људи, али са више од 10.000 досегнутих прегледа преноса који је емитован током оба дана, одржан у Бијељини. Генерални покровитељ био је Град Бијељина, покровитељ Влада Републике Српске, а партнер Подручна привредна комора Бања Лука.


У оквиру првог дана Пословног форума менаџера Бијељина 2020. одржана је панел дискусија „Изазови за привреду у доба короне“, уз учешће Миће Мићића, градоначелника Града Бијељина, Сташе Кошарца, министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара Босне и Херцеговине и Горана Рачића, предсједника Подручне привредне коморе Бањалука.


Други дан Пословног форума менаџера Бијељина 2020. почео је предавањем о генераторима новог запошљавања и стубовима економије домаће привреде – породичним фирмама. Са акцентом на потенцијале бијељинског краја, аутор пројекта Породичне фирме Драган Мочевић говорио је о највећим изазовима али и рјешењима и могућностима за њихово превазилажење. Пословни форум менаџера Бијељина 2020. завршен је панел дискусијом о развоју дуалног образовања и студија кратких циклуса на тему „Развој дуалног високог образовања и кратких циклуса студија“ уз подршку Еразмус плус пројекта „Јачање капацитета у имплементацији дуалног образовања у БиХ високом образовању (ДУАЛСЦИ)“ и програма „Европска мрежа предузетништва Републике Српске (ЕУНОРС)“.


Дефинисани су основни процеси и постулати система дуалног високог образовања, представљени су прелиминарни резултати истраживања проведеног на територији Републике Српске међу привредним организацијама. Сагледано је стање дуалног образовања у Републици Србији и студије кратких циклуса и процијењен је потенцијални допринос кратких циклуса студија и дуалног образовања цјелокупном систему образовања у Републици Српској. Овој панел дискусији присуствовали су и представници Универзитета у Источном Сарајеву.


Пословном форуму менаџера Бијељина 2020. присуствовали су и представници Факултета пословне економије Бијељина, запослени и студенти, предвођени деканицом доц. др Весном Петровић.

Овај догађај био је посвећен основама бизниса, етичког пословања, реструктурирања организација, изазовима привреде у доба пандемије, као и темама из високог образовања – кратким циклусима студија и дуалном образовању.


Први колоквијум: Менаџмент

Друга година - 25.11.2020

Обавјештење за све студенте

Опште - 23.11.2020

ВАЖНО

Колоквијум: Пословно право

Друга година - 20.11.2020

Колоквијум: Банкарско право

Трећа година - 19.11.2020

Колоквијум: Банкарско право

Трећа година - 19.11.2020

ПОЧЕТАК НАСТАВЕ (Распоред предавања)

Распореди предавања - 21.02.2020

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 18.09.2019

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 11.02.2019

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 61  > >>

Све новости