19.03.2024 - Новости

Studenti FPE u razgovoru sa ambasadorom Sattlerom


Ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini se sastao sa više od 200 studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kao dio nastavka prošlogodišnjeg EU projekta u BiH usmjerenog na studente javnih univerziteta, pod nazivom GenChange.


"Oduševljeni smo što pokrećemo novu ediciju našeg programa GenChange! Prošle godine smo uspjeli uključiti preko 700 studenata sa svih javnih univerziteta i pružiti im platformu ne samo za učenje i razmjenu različitih ideja, već i za kreativnost i izražavanje svojih potreba na drugačiji i jedinstven način. Ove godine proširujemo GenChange i uključujemo nove grupe mladih, i s nestrpljenjem očekujem rezultate. S obzirom na to da je Tuzla mjesto briljantnih mladih preduzetnika, smatrali smo da je ovo dobro mjesto za početak ovogodišnjeg putovanja i razgovor o mogućnostima pretvaranja ideja u uspješne biznse", rekao je ambasador Sattler.

U današnjoj diskusiji sa studentima o mladim preduzetnicima pridružili su se Damijan Sedar, ambasador Slovenije u Bosni i Hercegovini, Mirha Skakić, osnivačica nustricionističkog centra NutriSano u Tuzli, Kenan Suljić, osnivač aplikacije D-App i Mirjana Jovanović, osnivačica i vlasnica poslovnog koncepta Soul iz Bijeljine.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo biti ovdje danas jer je za nas, potencijalne preduzetnike, zaista važno čuti sve ove inspirativne priče", rekao je student Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini.

"Bilo je vrlo korisno prisustvovati ovom događaju, upoznati mlade preduzetnike i ambasadora Sattlera. Vjerujem da je vrlo važno za mlade znati da imaju podršku i da tu podršku mogu dobiti od EU. Prijatelj i ja ćemo se vjerovatno prijaviti na takmičenje koje nam je predstavljeno jer smo vrlo kreativni i mislim da to možemo pokazati ovdje", dodao je student Ekonomskog fakulteta u Tuzli.

Događaj je završen najavom niza aktivnosti sa studentima koje će se nastaviti u Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci, pozivajući ih da učestvuju u ovogodišnjem programu GenChange i eventualno osvoje studijsko putovanje u Brisel ovog ljeta.

U narednom periodu, predstavnici EU, zajedno sa ambasadorima država članica EU, sastaće se sa studentima sa preostalih šest javnih univerziteta, kao i sa mladim profesionalcima iz različitih sfera života. Svi događaji biće prilika da se uključi preko 600 studenata iz cijele zemlje u rasprave o različitim temama važnim za mlade u BiH, kao i za napredak Bosne i Hercegovine ka članstvu u EU.Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 20.06.2024

Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 20.06.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 26.04.2024

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ТЕМЕ ЗА МАСТЕР РАД

Мастер студиј - 14.05.2024

Распоред вјежби: Мастер студиј

Мастер студиј - 28.02.2024

СПИСАК ТЕМА ЗА МАСТЕР РАДОВЕ

Мастер студиј - 28.02.2024

МАСТЕР СТУДИЈ: ОВЈЕРА СЕМЕСТРА

Мастер студиј - 09.02.2024

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ТЕМЕ ЗА МАСТЕР РАД

Мастер студиј - 18.10.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 19.02.2024

Распоред вјежби: Зимски семестар (мастер)

Распореди предавања - 03.11.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 22.09.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 21.02.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 26.09.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 115  > >>

Све новости