26.04.2023 - Новости

ДАРКО БУДИША – ОД ДИПЛОМИРАНОГ ЕКОНОМИСТЕ ДО ОВЛАШТЕНОГ РЕВИЗОРА И УСПЈЕШНОГ МЕНАЏЕРА
Како бисте се укратко представили садашњим и будућим студентима Факултета пословне економије Бијељина?

Поздрав свима, моје име је Дарко Будиша и ја сам Алумниста Факултета Пословне Економије Бијељина са дипломом из области финансија, банкарства и осигурања. Недуго након завршених основних студија, пријавио сам се на оглас за приправнички стаж и пробни рад у једној од четири највеће консултантске фирме на свијету - PricewaterhouseCoopers (PwC), у канцеларији у Сарајеву.

Како је текао Ваш пословни пут након завршеног Факултета?

Након неколико кругова тестирања и пробног рада од четири мјесеца, отпочео сам вишегодишњу авантуру о одјељењу за пружање услуга ревизије и других сродних услуга. У Сарајеву сам провео непуних седам година током којих сам успјешно завршио међународни програм за рачуновође и ревизоре (ACCA) и стекао лиценцу овлаштеног ревизора 2019. године. Током 7 година у Сарајеву напредовао сам до позиције Менаџера гдје сам био одговоран за близу 40 клијената током једне финансијске године и за тим од петнаест људи. Учествовао сам у небројено много ревизија финансијских извјештаја клијената из разних индустрија – банкарства, осигурања, лизинг компанија, производних компанија из различитих индустрија (аутомобилска индустрија, индустрија лијекова, производња прехрамбених производа, хемијска индустрија), каменолома, компанија за производњу електричне енергије, ланаца прехрамбене робе и многих других. Током 2021. године, заједно са породицом донио сам одлуку да каријеру наставим у Чешком огранку PwC-a, те од Септембра 2021. године до данас, радим у канцеларији PwC у Прагу, Чешкој Републици на двогодишњем ангажману.

Које су то предности Вашег пословног окружења у Чешкој у односу на оно у БиХ?

Неупоредиво веће тржиште и могућности, веће компаније и комплексније рачуноводствне трансакције са којима сам се сусрео у Прагу су ми омогућиле да додатно напредујем у својој професионалној каријери. Клијенти за које сам директно одговоран као Менаџер су клијенти чије се акције котирају на америчкој берзи у Њујорку и енглеској берзи у Лондону и представљају велики лични и професионални изазов.

Да ли са собом носите позитивно искуство са Факултета и шта бисте поручили својим колегама?

Врло сам захвалан на знању које сам стекао, као и свом личном искуству на ФПЕ у Бијељини које ми је помогло да стекнем одличне радне навике које свакодневно примјењујем у своме послу. Нека Факултет буде онај темељ на коме ћете трудом и радом зидати своје пословне и животне успјехе. Срећно свима!Позив на предавање

Опште - 06.06.2023

Други колоквијум: Маркетинг

Друга година - 05.06.2023

Одложена предавања: Монетарна економија

Друга година - 01.06.2023

ВАЖНО

Други колоквијум: Маркетинг

Друга година - 05.06.2023

Одложена предавања: Монетарна економија

Друга година - 01.06.2023

ВАЖНО

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 25.04.2023

МАСТЕР СТУДИЈ: ОВЈЕРА СЕМЕСТРА

Мастер студиј - 20.02.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 21.02.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 26.09.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 99  > >>

Све новости