21.06.2019 - Новости

На ФПЕ одржан 7. научни скуп ЕконБиз


20. и 21. јуна 2019. године на Факултету пословне економије Бијељина одржан је 7. Интернационални научни скуп ЕКОНБИЗ 2019. Тема овогодишњег научног скупа била је: „ИЗАЗОВИ ГЛОБАЛНЕ ЕКОНОМИЈЕ У СВЈЕТЛУ ЧЕТВРТЕ ИНДУСТРИЈСКЕ РЕВОЛУЦИЈЕ“.


Програм овогодишњег научног скупа је отпочео уводним ријечима декана и гостију, након чега су услиједили пленарна секција и коктел, а затим је рад настављен по секцијама. Дружење је настављено заједничким ручком у Етно селу „Станишићи“.

Овогодишњем инттернационалном научном скупу, који је организован у два дана, а чији су организатори били Факултет пословне економије Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву, Економски факултет Универзитета у Београду, Економски факултета Универзитета у Нишу, те Привредна комора Републике Српске, Подручна привредна комора Бијељина, присуствовали су многобројни учесници и гости из земље и иностранства, представници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС, Градске управе Града Бијељина, Завода за запошљавање РС, представници академске заједнице економских и других факултета универзитета у Источном Сарајеву, Бања Луци, Београду, Нишу, Новом Саду, Скопљу, Штипу, учесници и гости из БиХ, Србије, Словеније, Македоније и шире, директори средњих школа, представници реалног сектора, успјешни привредници, људи из праксе, са којима Факултет има изузетну пословно-техничку сарадњу, те представници академског особља и запослени Факултета пословне економије Бијељина.

Приликом обраћања присутнима, декан Факултета пословне економије Бијељина, доц. др Весна Петровић се најприје захвалила свима који су дошли да својим радом и присуством увеличају овај догађај. Рекла је да Факултет већ седму годину организује научни скуп, те је са посебним задовољством истакла сљедеће:

„Са задовољством могу нагласити да је ово најпосјећенији скуп у нашем региону, те да је у протеклих седам година колико постоји овај научни скуп, до сада кроз њега прошло укупно 874 учесника и 486 радова.  Научни скупови су идеалан спој научног рада и предивног дружења из кога се рађају прекрасна пријатељства.“

Присутнима су се својим говорима обратили и представник Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС Санела Дојчиновић, представник Градске управе Града Бијељина, начелник одјељења за привреду, Дејан Савић, декан Економског Факултета у Београду, проф. др Бранислав Боричић, представник Економског факултета у Нишу, проф. др Јадранка Ђуровић Тодоровић, декан Економског факултета у Суботици проф. др Александар Грубор, др Кирил Постолов, професор Економског факултета Скопље, Универзитета „Св. Кирило и Методије“ у Скопљу, доц. др Снежана Бардарова, представник Универзитета „Гоце Делчев“, Штип, Факултета за туризам и бизнис логистику, Штип, Република Сјеверна Македонија, деканица Економског факултета Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици, проф. др Тања Вујовић, представник Привредне коморе Републике Српске, директор Подручне привредне коморе Бијељина, Славица Марковић.

Радове на пленарној секцији су излагали: др Драгана Миленковић, професор Економског факултета Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици, др Биљана Јовановић Гавриловић, професор Економског факултета у Београду Универзитета у Београду, др Јелена Кочовић, професор Економског факултета у Београду Универзитета у Београду, др Бранко Крсмановић, професор Факултета пословне економије Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву.

За 7. Интернационални научни скуп „ЕКОНБИЗ 2019“ пријављен је 71 научни рад са 124 аутора и коаутора.
Овај изузетно посјећен догађај који је допринјео новим познанствима, стицању нових знања, развоју нових креативних идеја и размјени искустава био је и медијски пропраћен.Усмени дио испита: Енглески 1

Прва година - 25.02.2020

Предавања: Принципи економије

Прва година - 30.12.2019

Енглески 2: Распоред група

Друга година - 02.03.2020

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 18.02.2020

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 04.02.2020

Сумарни резултати: Менаџмент

Друга година - 22.01.2020

Други колоквијум: Менаџмент

Друга година - 27.12.2019

ПОЧЕТАК НАСТАВЕ (Распоред предавања)

Распореди предавања - 21.02.2020

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 18.09.2019

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 11.02.2019

Распоред предавања за зимски семестар 2018/19

Распореди предавања - 29.09.2018

Помјерање сатнице испита

Испитни рокови - 05.02.2020

Одложен испит: Финансијска тржишта

Испитни рокови - 24.01.2020

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 54  > >>

Све новости