Све о упису на ФПЕ!

Вијести

<< <  Strana 2 od 120  > >>

Све вијести
7. Интернационални научни скуп
7th International Scientific Conference
Бијељина, 20. и 21. јун 2019. године

Огласна табла

Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 28.10.2020

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 28.10.2020

ПОЧЕТАК НАСТАВЕ (Распоред предавања)

Распореди предавања - 21.02.2020

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 18.09.2019

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 11.02.2019

Огласна табла

Зашто одабрати ФПЕ?

Студијски програм ФПЕ конципиран је по угледу на програме водећих свјетских факултета из области бизниса и државне администрације. Cавремени наставни облици и пропорција општеобразовних, општестручних и ужестручних дисциплина, омогућавају формирање врхунских кадрова.

Прочитај више

Гдје раде наши студенти?

Велики број наших студената запослен је у државној управи, јавним и приватним предузећима што показује важност генеричког знања које пружа Факултет пословне економије. На страници алумни асоцијације можете погледати преглед свих чланова асоцијације, као и мјеста на којима тренутно раде.

Прочитај више

Андроид апликација

Обавезна апликација за сва студенте. Пратите све објаве са Web сајта Факултета на вашем мобилном телефону. Апликација шаље нотификације о новим објавама и помаже Вам да не пропустите важне информације.

Пословна информатика

Студијска група Пословна информатика садржи градиво које обухвата теоријска и практична знања из области примјене информационо-комуникационе технологије у пословању. Oвај студијски програм образује кадрове који су у свијету и код нас дефицитарни и који имају веома добру перспективу у дужем временском периоду у будућности.

Циљеви овог студијског програма су школовање стручњака који ће бити оспособљени за обављање најсложенијих послова на примјени информационо-комуникационе технологије у различитим пословним системима.

Више о смјеру

Финансије, банкарство и осигурање

Ова студијска група садржи градиво у оквиру којег се стичу знања о функционисању домаћих банкарских организација, као и оних у ЕУ. Посебна пажња посвећује се регулативи, процедури и техникама пословања у сфери комерцијалног и инвестиционог банкарства., као и у области осигурања (економском, правном и актуарском).

У циљу едукације у области финансијских тржишта, која су код нас тек у зачетку, отворена је могућност да студенти буду оспособљени за доношење одлука о најефикаснијем инвестирању слободних новчаних средстава у финансијске инструменте.

Више о смјеру

Спољна трговина, порези и царине

Циљ формирања овог студијског програма јесте омогућавање стицања одговарајућих знања из области међународне економије, међународних финансија, међународног рачуноводства, међународног пословања, спољне трговине, пореза и царинског пословања.

Програм обезбјеђује потребна теоријска и примијењена знања, која дипломираном економисти омогућавају да самостално анализира и рјешава проблеме из области међународне трговине, као и међународних финансија на микро и макро нивоу.

Више о смјеру

Дигитална економија (мастер)

Циљ програма је да оспособи студенте за даља академска истраживања, као и за рад у пракси на рјешавању конкретних проблема везаних за информационе технологије у савременом пословању, као и да схвати све предности електронског пословања, и да се припреми за наступ на електронском тржишту.

Након завршетка овог програма студент ће бити у стању да: овладава техникама примјене ИТ у пословању, као и коришћењу савремених мултимедиалних и мобилних технологија.

Више о смјеру

Финансије, банкарство и осигурање (мастер)

Циљ програма je oбразовање стручњака из области финансија, односно банкарства, осигурања, финансијског менаџмента, те рачуноводства, финансијског извјештавања и ревизије, на нивоу II циклуса, ради оспособљавања за обављање сложених аналитичких, стручних и руководних послова и рјешавање конкретних пословно-финансијских проблема и изазова.

Након завршетка овог програма студент ће да стекне знања и вјештине за консултантски и даљи научно-истраживачки рад.

Више о смјеру

Међународна економија (мастер)

Програм омогућава стицање знања и овладавање вјештинама које су неопходне за обављање сложених управљачких и аналитичких послова из области међународних финансија, економије Европске Уније и сродних области. Након завршетка студија студент ће бити у стању да идентификује и анализира процесе, институције и кретања у области међународне економије.

Студент ће бити оспособљен да прати, анализира и предвиђа кретања на свјетским тржиштима, са посебним освртом на подручје међународних финансија.

Више о смјеру

Пословно техничка сарадња

ФПЕ има потписане споразуме о сарадњи са водећим економским факултетима у земљи и региону, а од 2016. године Факултет је постао МикроТик академија која студентима омогућава обуку и стицање препознатљивог индустријског MTCNA (MikroTik Certified Network Associate) сертификата. Факултет редовно организује студентску праксу на основу споразума о пословно техничкој сарадњи који су закључени са многобројним установама, предузећима, фирмама, банкама, осигуравајућим компанијама, и другим пословним субјектима.
x

Molimo da se logujete.