04.11.2020 - Новости

ПРЕДСТАВНИЦИ ФПЕ НА САСТАНКУ СТУДЕНАТА, РУКОВОДСТВА ГРАДА БИЈЕЉИНЕ И ПРЕДСТАВНИКА АКАДЕМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ




У организацији Уније студената Републике Српске и Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву у Бијељини је 03.11.2020. године одржан састанак на тему „Политички, економски и друштвени значај Универзитета у Источном Сарајеву – развијање свијести руководстава локалних заједница о значају факултета за развој општина и градова и значају подршке за опстанак студентске популације на овим просторима.“

Поред представника студената састанку је присуствовало руководство Града Бијељина на челу са градоначелником, као и представници Универзитета у Источном Сарајеву, на челу са ректором, те декани и представници неколико факултета.

Уводну ријеч су имали Стефан Слијепчевић, предсједник Уније студената Републике Српске и Урош Бјелица, предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву.


Предсједник Уније студената Стефан Слијепчевић рекао је да је виљ састанка додатно јачања већ добре сарадње факултета у Бијељини и градског руководства, наводећи да је Бијељина ове академске године додијелила стипендије свим студентима који су испуњавали услове конкурса и обезбиједила обављање 15 стручних пракси у Градској управи.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Урош Бјелица рекао је да је тематска конференција посвећена и побољшању студентског стандарда, уз поруку да су студенти стуб Републике Српске и њеног развоја у будућности.

Након обраћања студентских представника услиједила је и презентација о Универзитету у Источном Сарајеву и обраћање ректора, проф. др Милана Кулића и проректорице за студентска питања, културу, умјетност и спорт, проф. др Сандре Ивановић.

Проф. др Милан Кулић је истакао да је Универзитет у Источном Сарајеву постао препознатљив и да треба учинити све да он сваким даном напредује. Ректор је похвалио Бијељину као град који доста улаже у факултете који се у њему налазе.

У име Градске управе Града Бијељина састанку су присуствовали и скупу су се обраћали: градоначелник Бијељине, Мићо Мићић, предсједник Скупштине Града, Александар Ђурђевић и Љубица Млађеновић, шеф одсјека у одјељењу за друштвене дјелатности.

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић, некадашњи студент Универзитета у Источном Сарајеву, констатовао је да постоји одлична сарадња Градске управе и Универзитета у Источном Сарајеву која није декларативна, него конкретна. Он је као примјер за то навео изградњу зграде факултета у Бијељини, подршку студентима стипендирањем и договор о изградњи студентског дома и фискултурне сале у граду.

Др Младен Ребић, редовни професор Економског факултета Пале одржао је предавање о економском значају Универзитета у Источном Сарајеву на развој локалне заједнице.

Скупу су присуствовали и декан Филозофског факултета Пале, проф. др Драга Мастиловић, декан Педагошког факултета Бијељина, проф. др Далибор Стевић и деканица Факултета пословне економије Бијељина, доц. др Весна Петровић.

Доц. др Весна Петровић је говорила о изузетно доброј сарадњи коју Факултет пословне економије Бијељина има са локалном управом наглашавајући да се сарадња одвија у више смјерова као што су: стипендирање студената и запослених, заједничко учешће у пројектима, студентска пракса и запошљавање и сл.

На излагање градоначелника Града Бијељине Миће Мићића које се односило на адекватан одговор потребама тржишта рада како би се стварали кадрови за тржиште а не за Биро, доц. др Весна Петровић је рекла да Факултет пословне економије Бијељина тренутно ради на реализацији идеје о увођењу студијског програма Пословна информатика те да Градска управа Града Бијељина активно учествује у том процесу као посредник са фирмама и водећим ИТ компанијама како би се адекватно одговорило потребама тржишта.

У закључку скупа је било ријечи о наставку добре сарадње која ће првобитно бити базирана на изградњи студентског дома у близини Центра за високо образовање у Бијељини и на изградњи спортске дворане.


Распоред вјежби: Мастер студиј

Мастер студиј - 28.02.2024

СПИСАК ТЕМА ЗА МАСТЕР РАДОВЕ

Мастер студиј - 28.02.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 24.02.2024

Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 21.02.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 12.02.2024

Збирни резултати: Менаџмент

Друга година - 29.12.2023

Други колоквијум: Менаџмент

Друга година - 25.12.2023

Rezultati ispita: Međunarodna trgovina

Трећа година - 20.02.2024

Распоред вјежби: Мастер студиј

Мастер студиј - 28.02.2024

СПИСАК ТЕМА ЗА МАСТЕР РАДОВЕ

Мастер студиј - 28.02.2024

МАСТЕР СТУДИЈ: ОВЈЕРА СЕМЕСТРА

Мастер студиј - 09.02.2024

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ТЕМЕ ЗА МАСТЕР РАД

Мастер студиј - 18.10.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 19.02.2024

Распоред вјежби: Зимски семестар (мастер)

Распореди предавања - 03.11.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 22.09.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 21.02.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 26.09.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 112  > >>

Све новости