26.04.2023 - Новости

Факултет пословне економије учесник Међународне седмице 2023. на Политехничком институту у Порту


Факултет пословне економије Бијељина био је учесник Међународне седмице 2023. на Факултету за рачуноводство и бизнис (ISCAP, P. Porto) Политехничког института у Порту у оквиру Erasmus+ ICM програма размјене студената и особља у периоду од 16. до 22. априла 2023. године.


Ове године на Међународној седмици учествовала су 32 учесника из 13 земаља, а међу њима су се нашла и три наставника са Факултета пословне економије: продекан за наставу проф. др Предраг Катанић, проф. др Јелена Дамјановић и доц. др Сузана Марковић, који су на Факултету за рачуновоство и бизнис боравили у својству гостујућих предавача.

Проф. др Предраг Катанић одржао је предавање на тему Using Web Scraping for Collecting Data from Internet на основним и мастер студијама. Проф. др Јелена Дамјановић презентовала је тему из своје уже научне области под називом Consumer Law in the Digital Economy: Current Trends in International Business Law на основним студијама на програму Sales to International Markets. Доц. др Сузана Марковић одржала је предавање на тему English as a Lingua Franca in Business Settings – The English Language in Use in Personal Marketing студентима основних студија на програмима Business Communication и Administrative Assistance and Translation Studies.

Надаље, наши наставници имали су прилику да се упознају са португалском културом са посебним освртом на пословну културу у оквиру радионице Portuguese Culture, Business and International Trade.  

Такође, радионица Internationalization, Cooperation and Project Brainstorming пружила је детаљан увид у функционисање Политехничког института у Порту, као и увид у области дјеловања осталих учесника Међународне седмице у њиховим матичним институцијама, што је отворило многа поља за потенцијалне будуће сарадње.

Ова посјета наставак је успјешне сарадње Факултета пословне економије и Факултета за рачуноводство и бизнис  Политехничког института у Порту у оквиру Erasmus+ ICM пројекта. До сада је десет представника нашег универзитета отишло у размјену са овом институцијом у Португалу, док смо у марту прошле године угостили шест наставника са Факултета за рачуноводство и бизнис. Такође, пет студената мастер студија из Порта учествовало је у размјени са Факултетом пословне економије, проводећи по један семестар на смјеру Дигитална економија.

Надамо се да ће се наставити успјешна сарадња између ове двије институције, те да ће наши студенти и наставно особље активно учествовати у међународним размјенама овога типа с циљем ширења интернационалне мреже.Позив на предавање

Опште - 06.06.2023

Други колоквијум: Маркетинг

Друга година - 05.06.2023

Одложена предавања: Монетарна економија

Друга година - 01.06.2023

ВАЖНО

Други колоквијум: Маркетинг

Друга година - 05.06.2023

Одложена предавања: Монетарна економија

Друга година - 01.06.2023

ВАЖНО

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 25.04.2023

МАСТЕР СТУДИЈ: ОВЈЕРА СЕМЕСТРА

Мастер студиј - 20.02.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 21.02.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 26.09.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 99  > >>

Све новости