11.04.2023 - Новости

ОД СТУДЕНТСКЕ ПРАКСЕ ДО ЖЕЉЕНОГ ЗАПОСЛЕЊА - прича наше студентице Жељане Павловић
Када сте се први пут сусрели са студентском праксом?

Након завршеног првог циклуса студија на Факултету пословне економије Бијељина уписала сам мастер студиј на студијском програму Финансије, банкарство и осигурање. Тада сам у оквиру програма студентске праксе, боравила у рачуноводственој агенцији двије седмице,  а послије тога мјесец дана у банци.

Шта сте све научили обављајући праксу и да ли Вам је то искуство помогло при проналажењу запослења?

Током праксе у рачуноводственој агенцији обављала сам све послове који се тичу књижења у билансу стања и успијеха, мјесечне обрачуне плата и сл. А током обављања праксе у банци сусрела сам се са јако динамичним окружењем што је подразумијевало продајне разговоре са великим бројем клијената, анализирање дневних извјештаја и праћење процеса обраде кредитних захтијева. Већ тада сам закључила да се много природније осјећам у окружењу као што је банка. По завршетку мог боравка у банци добила сам потврду о успијешно обављеној пракси, која је била увертира за улазак у банку гдје сада радим. У банци у којој тренутно радим тражио се студент који ће клијентима инсталирати и објаснити  предности мобилне апликације која се тек појавила на тржишту. Боравећи у банци, сусрела сам се и са осталим банкарским продајним активностима. С обзиром да сам показала висок ниво проактивности врло брзо сам на сљедећем конкурсу примљена на радно мјесто Лични банкар. У протеклих пет година остварила сам запажене резултате на пољу кредитних пласмана, превасходно стамбених. Остварила сам најбоље резултате на нивоу банке у продаји полиса осигурања имовине, полиса путног здравственог осигурања, апликација за мобилно банкарство, као и најбоље резултате у највећем броју отворених текућих рачуна.

Да ли су Ваши квалитети, знање, труд и залагање препознати у окружењу и награђени од стране послодавца?

Међу колегама сам позната као особа која воли свој посао, а код клијената као лични банкар који из сваке ситуације настоји пружити максималне бенефите за своје клијенте.

Банка сваке године оцјењује радну успјешност својих запослених, а ја сам сваке године била оцијењена оцјеном „остварење изнад очекиваног“. Ту оцјену у просјеку добије највише 5% радника банке. За даљи развој у каријери и напредовање у смислу добијања одговорније позиције,  оцјена радне успјешности је од великог значаја, а труд и залагање се свакако препознају и награђују.

Која је Ваша порука за колеге и за будуће генерације студената?

Трудите се, борите се, учите, пронађите себе и радите оно што волите, дајте свој максимум увијек и свуда, јер када радиш посао који волиш ни резултат не може изостати.Позив на предавање

Опште - 06.06.2023

Други колоквијум: Маркетинг

Друга година - 05.06.2023

Одложена предавања: Монетарна економија

Друга година - 01.06.2023

ВАЖНО

Други колоквијум: Маркетинг

Друга година - 05.06.2023

Одложена предавања: Монетарна економија

Друга година - 01.06.2023

ВАЖНО

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 25.04.2023

МАСТЕР СТУДИЈ: ОВЈЕРА СЕМЕСТРА

Мастер студиј - 20.02.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 21.02.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 26.09.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 99  > >>

Све новости