17.02.2023 - Новости

Predstavnici FPE na obilježavanju 48. godišnjice Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci


Svečanim akademijama, održanim 6. februara 2023. godine, obilježeno je 48 godina uspješnog rada i razvoja Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.


Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin izjavio je da Pravni i Ekonomski fakultet u kontinuitetu bilježe napredak u svim oblastima obrazovanja, posebno u kvalitetu praktične nastave i nastavnog procesa.

,,Naši pravnici i ekonomisti poželjni su na tržištu rada i gotovo da po završetku fakulteta dobijaju zaposlenjeˮ, istakao je Gajanin.

Kako je naveo, kroz različite projektne aktivnosti nastavnici i saradnici ova dva fakulteta odlaze na druge univerzitete sa kojima su potpisani sporazumi o saradnji.

On je rekao da Ekonomski i Pravni fakultet imaju punu podršku rektorskog tima kada je riječ o poboljšanjima uslova rada i studiranja u narednom periodu.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir istakao je danas da Pravni fakultet Univerziteta pomaže razvoj Republike Srpske.

„Mnogi studenti ovog fakulteta su nakon završetka studija ušli u pravosudni sistem Republike Srpske i pomogli u odbrani nadležnosti Srpske u periodu nakon završetka rataˮ, izjavio je Budimir.

Budimir je istakao da je Pravni, zajedno sa Ekonomskim fakultetom, okosnica Univerziteta u Banjoj Luci.

Dekan Pravnog fakulteta Željko Mirjanić izjavio je da je ova visokoškolska ustanova u proteklih 48 godina pokazala da uspješno obavlja svoju nastavnu, nastavno-istraživačku i stručnu funkciju.

„Naš kadar i bivši studenti obavljaju najvažnije pravničke funkcije u Republici Srpskoj i vrlo uspješno kreiraju naš pravni životˮ, istakao je Mirjanić.

Mirjanić je zadovoljan upisom studenata na sva tri ciklusa studija na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Milenko Krajišnik kaže da je danas na ovom fakultetu upisano deset odsto više studenata.

„Trudimo se da uz podršku resornog ministarstva, Rektorata i Vlade Srpske stvorimo što bolje uslove za studiranje, od tehničkih pretpostavki do kadrovske oblastiˮ, kazao je dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Milenko Krajišnik.

Povodom godišnjica fakulteta promovisani su i diplomci prvog i drugog ciklusa studija. Tako su na Pravnom fakultetu promovisana 82 diplomca prvog i šest diplomaca drugog ciklusa studija, a na Ekonomskom 85 diplomaca prvog, te devet diplomaca drugog ciklusa studija.

Među prisutnima na svečanosti na Ekonomskom fakultetu bila je i ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, dok je na Pravnom fakultetu bio i predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik prof. dr Rajko Kuzmanović. Među prisutnima bili su i gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, prorektori i dekani članica Univerziteta u Banjoj Luci, članovi Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, predstavnici privrede, akademske zajednice i pravosuđa.Позив на предавање

Опште - 06.06.2023

Други колоквијум: Маркетинг

Друга година - 05.06.2023

Одложена предавања: Монетарна економија

Друга година - 01.06.2023

ВАЖНО

Други колоквијум: Маркетинг

Друга година - 05.06.2023

Одложена предавања: Монетарна економија

Друга година - 01.06.2023

ВАЖНО

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 25.04.2023

МАСТЕР СТУДИЈ: ОВЈЕРА СЕМЕСТРА

Мастер студиј - 20.02.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 21.02.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 26.09.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 99  > >>

Све новости