24.05.2024 - Новости

Приче наших студената: Златко Симикић – одабрао сам да радим посао који волим, посао који је одабрао мене...


Доказ да рад, труд, упорност, залагање и марљивост доводе до резултата, да лијепи манири, комуникативност, смјерност, доброта, врлине и све оне предивне људске особине не могу а да не остану непримјећене и ненаграђене, јесте и прича нашег алумнисте Златка Симикића, асистента Факултета пословне економије Бијељина. Ненаметљив, а опет тако препознатљив по постигнутим резултатима и особинама личности које плијене, убрзо након дипломирања почео је да ради на ФПЕ, а сада своја стечена знања и искуства може да преноси садашњим и будућим генерацијама студената нашег Факултета.


Можете ли нам се укратко представити?

Моје име је Златко Симикић, рођен сам у Бијељини 15. октобра 1999. године. Одрастао сам у Батковићу, гдје сам похађао Основну школу "Свети Сава". Након завршене основне школе, уписао сам Економску школу у Бијељини, смјер Пословно-правни техничар. Право као наука ме никада није привукло, иако сам завршио наведени смјер. Мој избор за наставак образовања била је економија и Факултет пословне економије у Бијељини. Дипломирао сам на Факултету пословне економије, на смјеру Спољна трговина, порези и царине, као најбољи студент тог смјера и сада сам запослен као сарадник у настави, са звањем асистента, те изводим вјежбе из предмета на трећој и четвртој години основних академских студија.

Какви су Ваши даљи планови?

Након завршених основних студија одлучио сам да наставим своје образовање на Факултету пословне економије Бијељина. Тренутно сам на мастер студијама, гдје сам одабрао студијски програм Међународна економија. Област Међународне економије уједно представља и моју ужу научну област. Гледајући према будућности, планирам наставити своје образовање кроз докторске студије. Циљ ми је стицање напредних вјештина и дубљег знања које ће ми омогућити напредак у каријери и остварење професионалних циљева. Сматрам да је континуирано образовање кључно за лични и професионални развој, те се радујем изазовима и могућностима које ће ми то образовање донијети.

Шта је то што сте научили студирајући на ФПЕ?

Кроз године студија на Факултету пословне економије, стекао сам, не само академско знање, већ и животне вјештине које су ме припремиле за будућност, посебно за улогу асистента коју сам одабрао. Научио сам како критички размишљати, анализирати проблеме и доносити одлуке. Осим тога, развио сам вјештине истраживања, писања и презентовања које су кључне за успјешно обављање посла асистента. Суочавање с изазовима и роковима на факултету научило ме како ефикасно управљати временом и организовати задатке, што су кључне вјештине за успјешно обављање послова и постизање циљева, како у академском тако и у професионалном окружењу.

По чему ћете памтити студентске дане?

Студентски дани су вријеме које ће ми заувијек остати урезано у сјећању као период пун изазова, али и незаборавних тренутака. То је било вријеме када сам откривао себе, своје таленте и страсти, али и када сам стицао нова знања и пријатељства која ће трајати читав живот. Сјећам се дана проведених на предавањима у узбудљивим расправама са колегама о различитим темама. Било је ту и дугих ноћи проведених у учењу или писању семинарских радова, али и незаборавних тренутака опуштања и забаве са пријатељима.

Која је Ваша порука садашњим и будућим студентима?

Прво и најважније, не страхујте од изазова који долазе. Сваки нови корак у вашем образовању представља прилику за раст и развој, па чак и ако се суочите са тешкоћама, знајте да имате способности да их превазиђете. Такође, будите отворени за нова искуства и упознавање нових људи. Факултет је вријеме за ширење ваших видика и стварање трајних пријатељстава и веза које ће вас пратити кроз цијели живот. Не заборавите да се усредсредите на равнотежу између студирања и одмора. Важно је да се посветите својим обавезама, али, такође је важно, да пронађете вријеме за себе и активности које вас испуњавају и релаксирају.



Обавјештење: Овјера семестра

Опште - 11.06.2024

ВАЖНО

Усмени испит: Енглеки језик 1

Прва година - 04.04.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 26.04.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 19.04.2024

Други колоквијум: Осигурање

Трећа година - 16.05.2024

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ТЕМЕ ЗА МАСТЕР РАД

Мастер студиј - 14.05.2024

Распоред вјежби: Мастер студиј

Мастер студиј - 28.02.2024

СПИСАК ТЕМА ЗА МАСТЕР РАДОВЕ

Мастер студиј - 28.02.2024

МАСТЕР СТУДИЈ: ОВЈЕРА СЕМЕСТРА

Мастер студиј - 09.02.2024

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ТЕМЕ ЗА МАСТЕР РАД

Мастер студиј - 18.10.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 19.02.2024

Распоред вјежби: Зимски семестар (мастер)

Распореди предавања - 03.11.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 22.09.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 21.02.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 26.09.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 115  > >>

Све новости