21.10.2021 - Новости

ОДРЖАН ПРВИ ФОРУМ ОБРАЗОВАЊА - ,,МЛАДИ НА ПРАГУ ПОСЛОВНОГ СВИЈЕТА"


У Културном центру Епархијског дома у Бијељини данас је одржан ПРВИ ФОРУМ ОБРАЗОВАЊА - ,,МЛАДИ НА ПРАГУ ПОСЛОВНОГ СВИЈЕТА" чији су организатори Факултет пословне економије Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву, Elvaco MetPro d.o.o. Бијељина, ЈЗУ Болница ,,Свети Врачеви" Бијељина и Влада Републике Српске.


Форум је окупио представнике академске заједнице са подручја БиХ, Србије, региона, али и шире, представнике државне и локалне власти и министарстава, привредних комора, представнике привредних субјеката, представнике средњих школа, студенте, као и све заинтересоване грађане.

Присутнима су се најприје обратили доц. др Јелена Крунић, проректор за науку, истраживање и развој Универзитета у Источном Сарајеву и ректор Универзитета у Тузли, проф. др Нермина Хаџиграхић.

Организацију форума подржало је и Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, а министар Срђан Рајчевић се присутнима обратио путем видео поруке. Такође, прочитано је и писмо Недељка Ћорића, министра саобраћаја и веза Републике Српске.

О форуму као и о актуелним темама у наставку су говорили и Александар Ђурђевић, предсједника Скупштине Града Бијељина, проф. др Мирко Савић са Економског факултета у Суботици, Универзитета у Новом Саду као главни координатор пројекта, проф. др Дејан Бокоњић, декан Медицинског факултета из Фоче, Универзитета у Источном Сарајеву испред партнера са подручја Босне и Херцеговине, те проф. др Весна Петровић, деканица Факултета пословне економије Бијељина и проф. др Срђан Лалић, проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Источном Сарајеву испред домаћина и организатора форума. Они су испред Организационог одбора форума уручили захвалнице уваженим пријатељима и партнерима.


У свом обраћању, деканица Факултета пословне економије Бијељина, проф. др Весна Петровић је рекла да нам је намјера била да Форум образовања буде мјесто окупљања и размјене мишљења између представника институација високог образовања, надлежних министарстава, привредних комора, власти и привредних субјеката како би се могли бавити свим релевантним питањима која су од значаја за унапређење стања и увођења иновација у високом образовању. Додала је да је високо образовање изложено законима тржишта, понуде и тражње, те да је неопходно повезати се са привредом и институцијама власти, уз праћење захтјева тржишта рада, а овакви Форуми су идеална прилика и да се размијене искуства између међународних и домаћих кључних учесника у пројекту.

Овај програм су уљепшали својим наступима чланови СКУД-а „Семберија“ и ученици Музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“ из Бијељине.


Након отварања форума услиједила је пленарна секција на тему: „Нови циклус образовања – дуално образовање и студије кратких циклуса.“


На пленарној секцији су говорили: проф. др Александра Грубора са Економског факултета из Суботице, Универзитета у Новом Саду као модератор, проф. др Хасан Ханић, подпредсједник Националног савјета високог образовања Републике Србије, др Мирко Савић, редовни професор Економског факултета Суботица, Универзитета у Новом Саду, Драгана Кокот, Генерални секретар Привредне коморе Републике Српске, Hagen H. Hochrinner, FH JOANNEUM, Грац, Аустрија, проф. др Златко Максимовић, директор ЈЗУ Болнице „Свети Врачеви” Бијељина, Драган Љубинковић, генерални директор компаније Elvaco MetPro Бијељина и Gabriele Schäfer, Kempten University of Applied Science, Њемачка.


Након пленарне секције услиједиле су паралелне секције. Једна, на тему: „Тржиште рада, образовање, привредни развој и развој друштва (у оквиру пројекта Дуално образовање и студије кратких циклуса)“ одржана је у Болница „Свети Врачеви“ у Бијељина, а друга, на тему: „Одржива сарадња између универзитета и компанија“ на Факултету пословне економије у Бијељини.

Сутра, 22.10.2021. године са почетком од 10 часова на Факултету пословне економије Бијељина ће бити одржане паралелне секције на тему: „Унапређење сарадње – Институције високог образовања, компаније и дипломци.“

Фотографије са Форума можете погледати овдје.


Нерадни дани на ФПЕ

Опште - 30.04.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 26.04.2024

Усмени испит: Енглеки језик 1

Прва година - 04.04.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 26.04.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 19.04.2024

Усмени испит: Енглеки језик 2

Друга година - 04.04.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 24.02.2024

Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 21.02.2024

Резултати: Предузетништво

Трећа година - 16.04.2024

Распоред вјежби: Мастер студиј

Мастер студиј - 28.02.2024

СПИСАК ТЕМА ЗА МАСТЕР РАДОВЕ

Мастер студиј - 28.02.2024

МАСТЕР СТУДИЈ: ОВЈЕРА СЕМЕСТРА

Мастер студиј - 09.02.2024

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ТЕМЕ ЗА МАСТЕР РАД

Мастер студиј - 18.10.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 19.02.2024

Распоред вјежби: Зимски семестар (мастер)

Распореди предавања - 03.11.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 22.09.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 21.02.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 26.09.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 114  > >>

Све новости