22.06.2022 - Новости

ФПЕ учесник Међународне седмице 2022. на Политехничком институту у Порту


У периоду од 23.5.2022. до 27.5.2022. године Факултет пословне економије Бијељина је био учесник Међународне седмице 2022. на Факултету за рачуноводство и бизнис у Порту (ISCAP, P.Porto), у склопу Erasmus+ ICM програма размјене студената и особља. Циљ овог догађаја је промоција интернационализације Политехничког института у Порту, гдје студенти добијају значајну корист од гостујућих предавача и представника партнерских институција током цијеле седмице.


Ове године Међународна седмица је имала 59 гостију из 19 земаља, међу којима су са нашег Факултета била 3 наставника (проф. др Весна Петровић, проф. др Срђан Дамјановић и доц. др Биљана Ковачевић), 2 сарадника у настави (виши асистент Aња Рајак, виши асистент Милијана Миловановић), 1 радница из административног сектора (Марија Тошић), као и координатор за међународну сарадњу Универзитета у Источном Сарајеву (Слободанка Круљ).

 

Међународна седмица 2022. је понудила преко 85 интересантних предавања и радионица. Наше особље је имало прилику да се упозна са организацијом рада Политехничког института у Порту, односно са радом свих служби које овом факултету омогућавају континуирано унапређење квалитета кроз брзо реаговање на потребе окружења, задовољство студената и веома високу стопу запослених свршених студената.

 

Универзитет у Источном Сарајеву и Факултет пословне економије Бијељина су представили свој рад на сесијама посебно дизајнираним за повезивање и сарадњу са осталим учесницима Међународне седмице.

Затим, наш допринос Међународној седмици 2022. се огледа и у гостујућим предавањима које су одржале проф. др Весна Петровић на мастер програму Међународно пословање, и виши асистент Ања Рајак за студенте на мастер програму Друштвена економија.

Такође, Факултет за рачуноводство и бизнис је ове године био суорганизатор прве међународне конференције под називом "Building Bridges in STEAM Education in the 21st Century" на којој је рад аутора Дамјановић, Катанић, Миловановић представио продекан за наставу ФПЕ, проф. др Срђан Дамјановић. Задовољство нам је што се име нашег Универзитета на овој Конференцији нашло заједно са именима престижних универзитета из Европе и свијета.

Ова посјета је реализована као наставак успјешне сарадње Факултета пословне економије Бијељина и Факултета за рачуноводство и бизнис Политехничког института у Порту кроз Erasmus+ ICM пројекат, у оквиру кога се у протекле 3 године реализовао долазак на ФПЕ 5 студената мастер студија на смјер Дигитална економија, те посјета 6 професора Факултета за рачуноводство и бизнис из Порта у марту текуће године.

 

 

Надамо се да ће ова сарадња бити настављена и у наредном периоду те да ће се и наши студенти одважити да се укључе у програм размјене студената и да један семестар или студијску годину проведу на неком од сродних, престижних универзитета који су дио овог пројекта, те да ће и особље нашег Факултета бити активан учесниг Erasmus+ ICM програма размјене студената и особља.

 Обавјештење: ПРИЈЕМНИ ИСПИТ

Опште - 24.06.2022

ВАЖНО

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 22.06.2022

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 22.06.2022

Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 16.06.2022

Колоквијум: Енглески језик 2

Друга година - 06.06.2022

Овјера семестра: Мастер студиј

Мастер студиј - 13.06.2022

Промјена сатнице испита (мастер)

Мастер студиј - 10.06.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

ПОЧЕТАК НАСТАВЕ (Распоред предавања)

Распореди предавања - 21.02.2020

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 85  > >>

Све новости