18.06.2021 - Новости

НА ФПЕ ОДРЖАН 9. ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ НАУЧНИ СКУП "ЕКОНБИЗ 2021"


Данас је на на Факултету пословне економије Бијељина одржан је 9. Интернационални научни скуп ЕКОНБИЗ 2021. Тема овогодишњег научног скупа била је: „ЕКОНОМИЈА И COVID 19“.


1.06.2021. године на Факултету пословне економије Бијељина у згради Центра за високо образовање програм овогодишњег научног скупа је отпочео уводним ријечима декана и гостију, након чега су услиједили пленарна секција и коктел, а затим је рад настављен секцијским излагањем радова и пословним сусретима који су новина овогодишњег научног скупа. Дружење је настављено заједничким ручком у Етно селу „Станишићи“.



Овогодишњем интернационалном научном скупу у организацији Факултета пословне економије Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву, Економског факултета Универзитета у Нишу, Економског факултета у Суботици Универзитета у Новом Саду, Економског факултета Универзитета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици, те Привредне коморе Републике Српске, Подручне привредне коморе Бијељина, а у сарадњи са Европском мрежом предузетништва Репунлике Српске, присуствовали су многобројни учесници и гости из земље и иностранства, представници Градске управе Града Бијељина, представници академске заједнице економских и других факултета универзитета у Источном Сарајеву, Бања Луци, Београду, Нишу, Новом Саду, Приштини, учесници и гости из БиХ, Србије и региона, али и из Русије, Аустрије, Сједињених Америчких Држава, представници реалног сектора, успјешни привредници, људи из праксе, са којима Факултет има изузетну пословно-техничку сарадњу, те представници академског особља и запослени Факултета пословне економије Бијељина.

Приликом обраћања присутнима, декан Факултета пословне економије Бијељина, доц. др Весна Петровић се најприје захвалила свима који су дошли да својим радом и присуством увеличају овај догађај. Рекла је да Факултет већ девету годину организује научни скуп, те је са посебним задовољством истакла сљедеће:

„Са задовољством могу нагласити да је овоједан од најпосјећенијих скупова у нашем региону, те да је у протеклих осам година колико постоји овај научни скуп, до сада кроз њега прошло укупно 1 012 учесника и 559 радова. Научни скупови су идеалан спој научног рада и предивног дружења из кога се рађају прекрасна пријатељства.“

Присутнима су се својим говорима обратили и проф. др Срђан Лалића, проректора за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Источном Сарајеву, градоначелник Града Бијељина господин Љубиша Петровић, предсједник Скупштине Града Бијељина господин Александар Ђурђевић, деканица Економског Факултета у Косовској Митровици са привременим сједиштем у Приштини, као један од суорганизатора овогодишњег научног скупа „ЕКОНБИЗ 2021“, проф. др Тања Вујовић, путем електронске платформе, декан Економског факултета у Суботици Универзитета у Новом Саду, проф. др Александар Чучковић, те представник Привредне коморе Републике Српске, Подручне привредне коморе Бијељина, госпођа Славица Марковић.

Градоначелник Града Бијељина, Љубиша Петровић, рекао је да је овај научни скуп спој науке и праксе и да је фантастичан рецепт за успјех и давање препорука за разматрање за све доносиоце одлука на свим нивоима власти.

Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине Града Бијељина је истакао да је пандемија нанијела огромну штету поготово малим економијама, те да Семберија и Бијељина уз своје компаративне предности треба да траже шансе за нове инвестиције.

Радове на пленарној секцији су излагали: проф. др Милош Д. Лутовац са Београдске академије пословних и умјетничких струковних студија из Београда, проф. др Јадранка Ђуровић Тодоровић са Економског факултет Универзитета у Нишу, те Fabio Ashtar Telarico из Центра за студије Југоисточне Европе, Грац, Аустрија.

У оквиру секцијског излагања радова, 7 радова излагано је уживо, 4 рада су излагана онлајн, путем електронске платформе, док су остали учесници доставили своје презентације које ће бити објављене на веб сајту научног скупа ЕКОНБИЗ.

Такође, у организацији Универзитета у Источном Сарајеву и Европске мреже предузетништва Републике Српске, у оквиру овогодишњег научног скупа организовани су и пословни сусрети којима су присуствовали наши пословни партнери, представници реалног сектора, предузетници, а све у циљу јачања европске мреже предузетништва, сусрета понуде и потражње, успостављања нових пословних контаката, те развоја технолошких, комерцијалних и истраживачких партнерстава.

За 9. Интернационални научни скуп „ЕКОНБИЗ 2021“ пријављена су 44 научна рада са 84 аутора и коаутора.

Овај изузетно посјећен догађај који је допринјео новим познанствима, стицању нових знања, развоју нових креативних идеја и размјени искустава био је и медијски пропраћен.

 

SVE FOTOGRAFIJE SA SKUPA BIĆE SUTRA POSTAVLJENE ZA PREUZIMANJE.

 



Резултати: Предузетништво

Трећа година - 16.04.2024

Усмени испит: Енглеки језик 1

Прва година - 04.04.2024

Усмени испит: Енглеки језик 2

Друга година - 04.04.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 24.02.2024

Резултати испита: Маркетинг

Друга година - 21.02.2024

Резултати испита: Менаџмент

Друга година - 12.02.2024

Резултати: Предузетништво

Трећа година - 16.04.2024

Први колоквијум: Осигурање

Трећа година - 02.04.2024

Rezultati ispita: Međunarodna trgovina

Трећа година - 20.02.2024

Распоред вјежби: Мастер студиј

Мастер студиј - 28.02.2024

СПИСАК ТЕМА ЗА МАСТЕР РАДОВЕ

Мастер студиј - 28.02.2024

МАСТЕР СТУДИЈ: ОВЈЕРА СЕМЕСТРА

Мастер студиј - 09.02.2024

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: ТЕМЕ ЗА МАСТЕР РАД

Мастер студиј - 18.10.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 19.02.2024

Распоред вјежби: Зимски семестар (мастер)

Распореди предавања - 03.11.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 22.09.2023

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 21.02.2023

Распоред предавања: Зимски семестар

Распореди предавања - 26.09.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 18.02.2022

Распоред предавања: Љетни семестар

Распореди предавања - 17.02.2021

Огласна табла

Новости

Strana 1 od 112  > >>

Све новости